Bomba Vita huset med gamla skor

Den irakiske journalisten Muntadar al-Zaidi kastade sina skor mot George W Bush på en presskonferens i Bagdads gröna zon. Runtom i världen hyllas han som en hjälte. Det finns också förslag på aktioner i hans anda. En notis i Aftonbladet 17 december.


081217abDEN IRAKISKE JOURNALISTEN Muntadar al-Zaidi förlorade ett par skor när USA:s president höll avskedstal i Bagdads grön zon häromdagen. Han slängde dem mot Bush med orden: ”En avskedskyss, din hund. Det här är för änkorna, de föräldralösa barnen och alla som dödats i Irak.” Skorna är numera beslagtagna som bevismaterial och Muntadar svårt misshandlad och försatt i häkte. Han riskerar minst två års fängelse, ja ända upp till 15 år, om det hela rubriceras som mordförsök.

Hans indiske kollega Sayta Sivaraman föreslår med anledning av detta en insamling: skicka ett par skor i storlek 10 till Muntadar – ”inte bara för att ersätta förlusten av hans fotbeklädnad utan också för att gratulera honom för en lysande redaktionell kommentar”.

I väntan på närmare instruktioner går det att ta fasta på uppmaningen från bloggare i USA: bombardera i Muntadars anda Vita huset med begagnade skor. Försändelserna adresseras till President George W. Bush, The White House, 1600 Pennsylvania Av. NW, Washington, DC 10500, U.S.A.

Mikael Nyberg, Aftonbladet 17 december 2008

 

TIPSA GÄRNA DINA VÄNNER!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email