Med Rompan i högsätet

Kuppartat baxades den nya EU-ordningen igenom, och under största möjliga sekretess förrättades valet av EU-president och utrikesminister. Ja, det vill säga, vid en middag för Bilderberggruppen talade den officiellt ännu inte tillkännagivne presidenten, Herman Van Rompuy, öppet om sina planer. En notis i Aftonbladet 22 november 2009.


SÅ HAR VI BEGÅVATS med EU-president och utrikesminister.

Det tillkom Fredrik Reinfeldt att leda valet. Hans strävan var, rapporterar Guardian, att ha en kandidat till varje post. Företrädare från Östeuropa klagade och jämförde med den sovjetiska politbyrån, men Reinfeldt förklarade att öppenhet inte var att tänka på, enär det handlade om ett så känsligt avgörande.

Att informera unionens undersåtar om de eventuella kandidaternas eventuella avsikter var det överhuvudtaget inte tal om. Den saken var förbehållen de inre kretsarna. Den transatlantiska Bilderberggruppen kunde vid en middag inspektera den tilltänkte presidenten, Herman Van Rompuy, för tillfället belgisk premiärminister.

Rompuy förklarade frankt att han hade för avsikt att bättra på EU:s budget med unionsomfattande skatter.

Normalt läcker inte ett pip ut från sällskapets sammankomster, men nu kom kandidatens federalistiska planer raskt till pressens kännedom. Någon sökte göra honom omöjlig.

Men Rompuy var Merkels och Sarkozys man, och när britterna fick utrikesministerposten var saken klar.

I EU ser vi två saker: en överhet lösgjord ur demokratin och stormakter som styr och ställer.

Mikael Nyberg, Aftonbladet 22 november

 

TIPSA GÄRNA DINA VÄNNER!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email