Intro

Välkommen till denna utpost i cyberrymden!

Den man du ser framför dig är frilansjournalist och författare. Det innebär att jag i någon mån delar livsvillkoren med de proletärer som med F-skattsedel i handen ska försörja sig på nådegåvor från de stora företagen.

Jag började som många andra ungdomar intressera mig för omvärlden under Vietnamkriget, och på den vägen är det. Ibland, när jag fått ordning på hantverket och redaktörerna gett mig utrymme, föreställer jag mig att mitt arbete kan ha en viss nytta. Men jag vet ju också orden får betydelse bara i den utsträckning de omsätts i politisk praktik.

På den här hemsidan hittar du mina artiklar, presentationer av mina böcker och information om mina föredrag. Texturvalet sträcker sig från 1993 till idag. Enstaka äldre artiklar finns också med. För det mesta publicerar jag mig i Aftonbladet och tidskriften Clarté, men jag medverkar även i andra tidningar.

Hösten 2011 utkom min tredje bok, Det stora tågrånet, på Karneval förlag. Den handlar om kalabaliken i järnvägsspåren efter de bolagiseringar och privatiseringar som inleddes i slutet av 1980-talet.

Våren 2001 kom jag ut med en längre analys av samhällsutvecklingen på Ordfront förlag under titeln Kapitalet.se – myten om det postindustriella paradiset. 1998 publicerade Miljöförbundet Jordens Vänner en rapport jag skrivit om storföretagen och miljön, Det gröna kapitalet. Den finns också utgiven på engelska under titeln The Green Capitalists.

Här får du mer mer information om dessa böcker. Under rubriken Clarté kan du läsa mer om den partipolitiskt oberoende socialistiska tidskrift som jag jobbar med.

Jag hoppas att du anmäler dig till min e-postlista. Då kan jag skicka dig ett mejl när jag lagt ut något nytt på sidan. Klicka också gärna på de färgglada ikoner som dyker upp i slutet av inläggen. Den vägen kan du via e-post, Facebook och andra elektroniska kanaler tipsa vänner och bekanta, om du råkat hitta något intressant att läsa.

Mikael Nyberg

 

TIPSA GÄRNA DINA VÄNNER!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email