Ingen pudel

Replik till Ulf B Andersson som tillskrivit mig ”en halv pudel” för några kritiska ord om Diana Johnstone. Arbetaren 2 juli 2004.


ULF B ANDERSSON tillskriver mig i Arbetaren 26/04 en ”halv pudel”. Den skulle bestå i några kritiska ord om Diana Johnstones förhållande till den serbiska nationalismen. Någon pudel blir detta bara under förutsättning att jag tidigare intagit en annan position. Det har jag inte. Vad jag skrivit i denna fråga finns att läsa på www.mikaelnyberg.nu.

Johnstone och den tidskrift som låtit henne komma till tals utsattes i höstas för en enastående förtalskampanj. Utan att ens ha läst hennes bok sorterade Maciej Zaremba med flera in henne bland förintelseförnekarna och krävde repressalier mot ansvariga redaktörer. Ulf B Andersson har svårt att förstå hur man kan vara kritisk till Johnstone och samtidigt försvara henne mot detta skall. Jag tror att det säger något om den svenska debatten om Balkan.

Läs Samuel Edquists artikel om Johnstone i Clarté 3/2003. Han är starkt kritisk på flera punkter. Men saklig. Så kunde debatten föras.

Mikael Nyberg, Arbetaren 2 juli 2004

TIPSA GÄRNA DINA VÄNNER!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email